Slekten - Detaljer fra Folda English version

  • Brattfjord i Folda/Steigen Brattfjord i Folda/Steigen, Nordland. Peder Olsen Tullut flyttet hit Bilde av deler av området ovenfor
  • Gamle hus i Brattfjord (kanskje bygde Peder Olsen muren til det lille huset til høyre i bildet) Gamle hus i Brattfjord (kanskje bygde Peder Olsen muren til det lille huset til høyre i bildet)
  • Oluf Martinus - (Tinus) (sønn til Peder Olsen Tullut) og Helena Oluf Martinus - (Tinus) (sønn til Peder Olsen Tullut) og Helena Litt om Tinus og Hellena
  • Kaspara og Laurits i Brattfjord Kaspara og Laurits (sønnesønn til Peder Olsen Tullut) bodde i Brattfjord
  • Slektstreff på Kobbelv vertshus i Sørfold 1985 Slektstreff på Kobbelv vertshus i Sørfold 1985
  • Ingeborg og Olav Sandbakk, Sandbakk Ingeborg og Olav Sandbakk, Sandbakk
    Bestemor og Bestefar forteller
  • Jarle Pettersen og hans kone Eva ved Skorrigorri. Jarle er sønn til Elfrida og Magnus Pettersen, født og oppvokst i Mørsvikbotn (Skveiren) Jarle Pettersen og hans kone Eva ved Skorrigorri. Jarle er sønn til Elfrida og Magnus Pettersen, født og oppvokst i Mørsvikbotn (Skveiren)
Jarle Pettersen forteller fra gamle og nyere dager
Min bakgrunn Fra mine unge år Nisejakt Fisketur Gris i bagasjen Veiarbeid i Brattfjorden Tyvjakt i Bodø
Far min Magnus Turene til Sandbakk Humlene på Hytta Min mor Elfrida Takkebrev for klær fra Magnus, 10 år,
til sin bror Konrad i USA
Storsildfiske og Spåkona fra Ålesund Jakt og vâpen under krigen
Konfirmant for 67 âr siden En dramatisk hendelse fra mai 1940 Fortelling fra 1954

Kaspara og Laurits bodde i Brattfjorden i tidligere Nordfold kommune, nå Steigen. Laurits Martin Pedersen (1890 - 1973) var sønnesønn til Peder Olsen Tullut. Kaspara Rebekka Lorentse Kaspersdatter (1887 - 1977) kom fra Sandbakk. De giftet seg i 1916 og fikk tre barn, Hans Peder (1917), Arthur Henning (1917) og Karlaug Emilie (1921). Arthur Henning Pedersen giftet seg i 1951 med Åshild Johanna Johansen, også fra Brattfjord. Familien flyttet til Bodø i 1964.

Ingeborg Sandbakk var datter til Ingvald og Jørgine Pettersen, Skveiren i Mørsvikfjorden. Ingvald var sønnesønn til Peder Olsen Solhjemseie og Barbro Olsdatter Bredeneie. Olav Sandbakk var oldebarn av Peder Olsen Solhjemseie og Barbro.

Jarle er sønn til Elfrida og Magnus Pettersen (yngste bror til Ingvald nevnt ovenfor), født og oppvokst i Mørsvikbotn (Skveiren). Jarle er altså også oldebarn til Peder og Barbro.